حلوا ارده یکی از شیرینی های مقوی و دوست داشتنی است که بیشتر ایرانی ها در وعده صبحانه آن را مصرف می کنند. این شیرینی خوشمزه که از ارده کنجد تهیه می شود، میتواند انرژی مورد نیاز بدنتان را برای یک روز پرکار تامین کند. در میان دستورهای مختلفی که برای تهیه حلوا ارده وجود دارد، یکی از جالب ترین و البته خوشمزه ترین آن ها مربوط به حلوا ارده خوزستانی است. با این مقاله همراه باشید تا شما را با طرز تهیه حلو ا ارده خوزستانی با روشی بسیار ساده آشنا کنیم.
• ارده کنجد: نصف لیوان
• آرد گندم: دو لیوان
• شکر: نیم کیلو
• آب: یک لیوان
• گردو: یک لیوان و نیم
• کره: به مقدار کم
• گلاب: چهار قاشق غذاخوری
• زعفران: سه قاشق مرباخوری
• خلال پسته و بادام: دو قاشق غذاخوری
• پودر نارگیل: نصف لیوان
در طرز تهیه حلوا ارده خوزستانی، به جای شکر، از شیره خرما یا انگور استفاده میگردد. استفاده از شیره به جای شکر تغییر بسیار درستی بوده و شکر را از این شیرینی سالم حذف خواهد کرد. علاوه بر این، استفاده از شیره به ارزش غذایی حلوا ارده اضافه نموده و از این شیرینی یک بمب انرژی خواهد ساخت. این حلوا نسبت به حالت معمولی آن رنگ تیرهتری داشته و مزه آن نیز متفاوت است. حلوا ارده تهیه شده در خوزستان با نام حلوا سیلونی نیز شهرت دارد؛ زیرا در آن نواحی، شیره خرما به سیلو معروف است.
در ابتدا دو لیوان آرد را چند بار الک کنید تا قسمت ناهماهنگی در آن وجود نداشته باشد. سپس آن را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید. به مدت یک دقیقه آن را روی حرارت هم بزنید و سریع از روی گاز بردارید. نصف لیوان ارده کنجد را به آن اضافه کنید و دوباره روی حرارت قرار دهید تا به خوبی با هم ترکیب شوند. این مخلوط را حدود سه دقیقه در حالی که به طور مداوم آن را هم میزنید روی حرارت متوسط نگهدارید.
• پودر نارگیل و گردوهایی را که از قبل پوست کنده و خرد نمودهاید را داخل یک ظرف در بسته قرار دهید و درب آن را محکم ببنید. سپس ظرف را تکان دهید تا مخلوطی یک دست از گردو و پودر نارگیل به دست بیاید.
• مخلوط فوق را به ترکیب ارده و آرد اضافه نمایید و خوب به هم بزنید. سپس کمی روی حرارت قرار دهید تا دمای تمام نقاط آن یکسان شود.
• ترکیب جدید را از روی گاز بردارید و اجازه دهید تا به دمای اتاق برسد.
• ظرفی را بردارید و در آن شکر، زعفران دم کرده، گلاب و آب را بریزید. هر سه ماده را به خوبی هم بزنید و ظرف را روی گاز با شعله متوسط بگذارید. اجازه دهید تا آب آن کمی تبخیر شده و غلظت ترکیب بیشتر شود.
به ترکیب آماده شده در بالا، شربت حلوا گفته میشود. شربت را نیز از روی حرارت بردارید و بگذارید تا دمای آن پایین بیاید.
• اگر میخواهید حلوا ارده را به روش خوزستانی تهیه کنید باید در این قسمت به جای شربت از ارده خرما یا انگور استفاده نمایید. دقت بفرمایید که شیره استفاده شده باید حتما غلیظ باشد.
• شربت را آرام آرام به ترکیب ارده، آرد، گردو و پودر نارگیل اضافه نموده و دائما هم بزنید. توجه کنید که این دو ترکیب باید طوری با هم آمیخته شوند که هیچ کدام از اجزاء آن قابل تشخیص نباشد.
• میتوانید برای خوش طعمتر شدن حلوا ارده به آن اندکی کره نیز اضافه کنید. توجه داشته باشید که نباید در این مورد افراط شود؛ زیرا مزه حلوا عوض شده و علاوه بر این، چرب شدن آن برای سلامتی مضر خواهد بود.
• حلوا ارده را در ظرفی که میخواهید آن را سرو کنید ریخته و با پشت قاشق تمام سطح آن را یکنواخت کنید.
• روی آن خلال بادام، خلال پسته و پود نارگیل بریزید و ظرف را با یک پلاستیک فریزر تمیز یا یک تکه سلفون پوشش دهید تا هوای محیط را به خود جذب نکند.
• ظرف را داخل یخچال بگذارید و اجازه دهید تا خود را بگیرد. رسیدن به این حالت زمان مشخصی نداشته و شما باید هر چند ساعت، حلوا را با چنگال تست کنید تا متوجه شوید که کاملا سفت شده است یا خیر.
• پس از این که حلوا ارده شکل ظرف را به خود گرفت آن را بیرون بیاورید و به اندازههای دلخواه برش دهید. میتوانید آن را به همراه چای در میان وعدهها یا به عنوان یک صبحانه کامل میل نمایید.