بیسکویت زنجبیلی از جمله بیسکویت های خوشمزه ای است که به کمک زنجبیل تهیه می شود و احتمالا آن ها را با شکل آدمک به خاطر داشته باشید. این بیسکویت که به عنوان یک شیرینی برای کریسمس نیز شناخته می شود، می تواند یک میان وعده و دسر خوشمزه باشد. برای تهیه بیسکویت زنجبیلی دستور ما را در شیرینی تا به صورت زیر دنبال کنید.
آرد: ۲۰۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
شکر دانه ریز یا خاک قند: ۱۵۰ گرم
کره: ۱۲۰ گرم
پودر زنجبیل یا زنجبیل تازه رنده شده: ۱ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
امیدواریم از تهیه این بیسکویت خوشمزه لذت ببرید. می توانید دستور تهیه انواع کیک و بیسکویت را در شیرینی تا مشاهده کنید.
اگر از جمله کسانی هستید که به خوردن شیرینی های خشک علاقه دارید و آن ها را بیشتر از شیرینی های تر و خامه ای می پسندید، پس احتمالا نام شیرینی نان پنجره ای را شنیده اید. این شیرینی ساده اما خوشمزه که به کمک قالب های آماده شیرینی پزی در شکل های متنوع تهیه می شوند، مورد علاقه بسیاری از افراد هستند و به عنوان یک میان وعده دوست داشتنی ایرانی شناخته می شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم طرز تهیه شیرینی پنجره ای را با شما به اشتراک بگذاریم.
ابتدا باید مواد مورد نیاز زیر را تهیه کنید.
• نشاسته: نصف لیوان
• آرد سفید: یک لیوان
• شیر: 3/2 لیوان
• وانیل: 3/1 قاشق چایخوری
• تخم مرغ: سه عدد
• روغن: یک ظرف پر
• پودر قند: یک الی دو لیوان
• گلاب: سه قاشق غذاخوری
علاوه به موارد ذکر شده شما به یک قالب مناسب هم احتیاج خواهید داشت که بتوانید شیرینی نان پنجره ای را به شکل خوبی برش بزنید. البته می توانید بدون استفاده از قالب خاص و به کمک یک قیف کاغذی مناسب شیرینی پزی اقدام به شکل دادن به شیرینی ها کنید که البته کمی سخت خواهد بود.
• ابتدا شیر را کمی گرم کنید و داخل یک ظرف مناسب بریزید. نشاسته را داخل ظرف ریخته و با شیر مخلوط کنید، به طوری که کاملا با هم یکدست شوند. سپس گلاب را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
• شکر را به مخلوط بالا اضافه نمایید و خوب هم بزنید تا دانههای شکر حل شوند. آرد را چند بار الک کنید تا یکنواخت شده و سپس آرام آرام به ترکیب آماده شده، اضافه کنید. وانیل را نیز به آنها اضافه نمایید تا بوی بد تخم مرغ را از بین ببرد.
• تخم مرغها را در ظرفی جدا بشکنید و بریزید. آنها را خوب هم بزنید تا زرده و سفیده با هم ترکیب شوند.
• تخم مرغهای هم زده را به سایر مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. برای بهتر ترکیب شدن مواد میتوانید آنها را در یک مخلوط کن بریزید یا این که با همزن برقی، مخلوط کنید.
• ظرفی را متناسب با مقدار مواد بردارید و داخل آن را پر از روغن کنید. ظرف پر از روغن را روی گاز با حرارت متوسط بگذارید و بگذارید تا روغن به خوبی گرم شود.
• پس از این که روغن گرم شد، قالب مورد نظر خود را داخل ظرف روغن بگذارید و اجازه دهید که کمی گرم شود. این کار، باعث میشود تا مواد راحتتر به قالب چسبیده و به آسانی در روغن قرار گیرند.
• قالب را از روغن بیرون بیاورید و به سرعت داخل ظرف حاوی مواد شیرینی فرو ببرید. سپس قالب را داخل روغن بگذارید و پس از این که شیرینی در روغن غوطهور شد، این کار را با بقیه مواد نیز انجام دهید. توجه به چند نکته در این مرحله ضروری است. این کار را باید با سرعت بالایی انجام دهید تا قالب شما سرد نشود. زمانی که قالب آغشته به مواد را داخل روغن میگذارید، باید قالب را تا انتهای ظرف فرو ببرید تا شیرینی به خوبی بپزد. مواظب باشد که در این مرحله، روغن داغ به سمت شما پرتاب نشود.
• ظرف مناسبی را بردارید و کف آن را با دستمال کاغذی تمیز بپوشانید. بهتر است که از دستمالهای مخصوص روغنگیری استفاده کنید. پس از این که هر کدام از شیرینیها سرخ شد، آن را بیرون بیاورید و روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی از شیرینی خارج شود.
• پس از چند دقیقه، دستمال را از زیر شیرینیها بردارید و با دست، پودر قند، پودر هل و پودر پسته را روی تمام سطح شیرینیها بپاشید. میتوانید برای انجام این کار از یک الک نیز استفاده کنید.
• اجازه دهید تا شیرینی نان پنجره ای خنک شود. سپس آن را به همراه چای میل نمایید.
منبع: شیرینی تا
در میان علاقه مندان به انواع کیک ها افراد بسیاری خود را عاشق کیک شکلاتی می دانند. این کیک خوشمزه و محبوب که معمولا به عنوان کیک تولد هم استفاده می شود، طرز تهیه چندان سختی ندارد. اگر شما هم دوست دارید کیک شکلاتی خودتان را تهیه کنید، با این مقاله همراه باشید تا به صورت مرحله به مرحله شما را با دستور تهیه آسان کیک شکلاتی آسان آشنا کنیم.
• شکر: دو لیوان
• تخم مرغ: دو عدد
• شیر: یک لیوان
• آرد سفید: 4/1 لیوان
• پودر کاکائو بدون شکر: 75 گرم
• بیکینگ پودر: یک قاشق مرباخوری پر
• جوش شیرین: یک قاشق مرباخوری پر
• نمک: نصف قاشق مرباخوری
• آب: یک لیوان
• روغن: نصف لیوان
• وانیل: نصف قاشق غذاخوری
• در ابتدا تمام موادی که حالت پودری دارند مثل آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و جوش شیرین را داخل یک ظرف ریخته و به خوبی با هم مخلوط کنید.
• مخلوط مواد بالا را برای یکدست شدن، دو الی سه بار الک نمایید.
• لازم است که در حین انجام مراحل تهیه کیک شکلاتی، فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم شده و آماده ورود مواد شود.
• شکر، تخم مرغ، وانیل، نمک و روغن را به مخلوط بالا اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای این که بهتر و سریعتر نتیجه بگیرید، میتوانید این کار را با استفاده از همزن برقی نیز انجام دهید.
• برای داشتن یک کیک شکلاتی خیس، باید در این مرحله مخلوط شیر، روغن و آب را به ترکیب فوق اضافه نموده و سپس هم بزنید.
• در صورتی که در هر کدام از مراحل، احساس کردید مواد غلظت کافی ندارند، به هیچ وجه به آن آرد اضافه نکنید؛ چون برای داشتن یک کیک شکلاتی با بافت نرم و کیفیت بالا، داشتن این اندازه از غلظت ضروری است.
• ظرف یا قالب مناسب برای پخت کیک، داخل فر را بردارید و تمام مواد را داخل آن بریزید. بهتر است که برای نچسبیدن مواد به قالب، پیش از کار کمی آن را چرب نمایید.
1- می توانید برای تزیین کیک شکلاتی، از شکلات مایع غلیظ تر استفاده کنید. همچنین می توانید از انواع میوه ها برای تزیین روی آن استفاده نمایید.
2- خرده شکلات ها و انواع شکلات های رنده شده هم می تواند گزینه مناسبی برای زیباتر کردن کیکتان باشد.
3- می توانید این کیک را به صورت لایه های حاوی شکلات هم تهیه کنید به این صورت که باید کیک را با یک لایه مایع کیک و یک لایه مایع شکلات پر کنید.
4- مراقب باشید از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری کنید، برای این کار باید از قبل قالب را به خوبی چرب و آماده کرده باشید.
برای آشنایی با روش دقیق تر طرز تهیه کیک شکلاتی اینجا کیلک کنید و روش تهیه مایع شکلاتی روی کیک را هم ببینید.